Weekend festarit 2017

Kesä on parasta aikaa, sillä sitä vauhdittavat myös erilaiset lukuiset festarit. Suomessa on vielä muutamat festarit vasta tulossa. Käsittelemmekin tänään Weekend-festareita, jotka ovat elektroniseen musiikkiin painottuvat festarit. Ensimmäisen kerran Weekend festarit järjestettiin Suomessa vuonna 2012. Millaiset festarit olivatkaan viime kesänä 2017? Näin talven keskellä on mukava vielä muistella viime kesän festareita, kun seuraaviin on vielä melkein puoli vuotta aikaa. Nostalgisoimmekin vielä hieaman, millaiset festarit viime kesän Weeken festarit olivat. Tällainen nostalgisointi ja kirjoittaminen on mukavaa puuhaa näin kylminä talvi-iltoina. Muita mukavia puuhia on saunominen, kuuman kaakaon juominen sekä nettipelien pelaaminen ja parhaiden bonusten hyödyntäminen.

weekend

Missä ja milloin?

Weekend-festarit järjestettiin tänäkin vuonna 2017 tutussa ja turvallisessa paikassa Helsingin Kyläsaaressa 4. – 5. elokuuta. Tapahtumassa nähtiin paljon nuoria ja tapahtumaan onkin ikä-raja suosituksena 15+. Anniskelualueet olivat tietysti auki vain yli 18-vuotiaille. Tunnetusti Kyläsaareen on hyvät kulkuyhteydet, mutta festarialueelle kannattaa saapua  aina hyvissä ajoin. Festarit tarjosivat viime kesänä express jonoa ihmisille, jotka saapuvat festareille ilman laukkua, sillä silloin henkilöä ei tarvitse tarkastaa.

Ketä esiintyi viime kesän festareilla?

Weekend festari on tullut tunnetuksi korkealaatuisista ja suosituista esiintyjistä, joita viimekin vuonna oli joukossa monia. Kesän odotetuin artisti Suomeen oli varmasti The Chainsmokers. Keikka olikin vallan upea spektaakkeli, kun the Chainsmokers otti lavan haltuun. Päätimmekin nostalgisoida ja fiilistellä jakamalla tämän videon ja muistelemalla, kun itsekin olimme katsomass akyseistä keikkaa.

Tämän lisäksi festareilla esiintyi rakastettu Armin Van Buuren, joka on teknomusiikin edelläkävijä. Lavalla nähtiin myös Dedmaus5, joka villitsi ja hypnotisoi festarikansaa jo edellisenä vuonna. Artistille Weekendin konsepti olikin siis jo tuttua kauraa. Mitä Weekendin konseptiin itsessään tulee, se on tunnettu festarina, jonka puitteet yltävät muiden kansainvälisten festarien upealle tasolle. Tämä on harvinaislaaatuista pienessä Suomessa, mutta on upeaa, että festarikulttuuri kasvaa ja kehittyy Suomessakin.

Esiintyjänä oli myös Rae Sremmurd, joka on tullut kuuluisaksi ihan vasta lähiaikoina erikoisella Trap-rapiksikin kutsutulla musiikkityylillään. Artistin tunnetuimmat kappaleet ovat Swang ja Black Beatles, joista festarikansa luonnollisesti myös pääsi nauttimaan Weekendeillä.

Näiden huippuartistien lisäksi festareilla esiintyi suosittuja artisteja ympäri maailman ja myös suomalaisia artisteja oli mukana. Festareilla esiintyivät muun muassa Alan Walker, Inna, Orion, Teflon Brothers, Alex Matsson, Icona Pop, Orkidea sekä Reino Nordin. Viime kesän kattauksessa olikin siis roimasti viihtymistä laadukkaan musiikin parissa. Koska festarikesä on edessäpäin ja Weeken on varmasti monille jo tuttu, niin kerrottakoon seuraavassa kappaleessa hieman myös Baltian Weekend -versiosta, joka järjestetään Virossa.

Baltian Weekend festarit

Weekend festarit järjestetään myös Virossa, jotka ovat myös suomalaisten keskuudessa suosittuja. Ensimmisen kerran Virossa festarit järjestettiin vuonna 2015. Vuonna 2016 festarit laajentuivat myös Ruotsiin. Näissä festareissa on liki samat pääesiintyjät kuin Suomessakin, mutta suomalaisia festarikansaa houkuttelevat muun muassa Viron festareiden halvemmat liput.

Suomen Weekend festareita ovat koetelleet myös muutamat ongelmat, sillä festarit ovat aiheuttaneet muun muassa vakavia liikenneruuhkia ja ihmisillä on kestänyt monta tuntia päästä paikalle. Ihmisiltä on myös varastettu tavaroita narikasta, sillä siinä on ollut puutteellinen valvonta. Festarialueella ei ole ollut myöskään tarpeeksi wc-tiloja eikä vesipisteitä, jotka ovat vaikuttaneet olennaiselta osilta festarikansan viihtyvyyteen.

Myös festarialueen melu on saanut aikaan Helsingin asukeissa närkästystä ja festareista tehtiin muun muassa vuonna 2015 yli 170 valitusta. Koska kyseessä on elektronisen musiikin tapahtuma, on bassotasot hyvinkin korkeita. Tälle asialle ei kuitenkaan voi tehdä mitään. Toivotaan, että weekend-festarit onnistuisivat tänä vuonna paremmin. Suosittelen kuitnekin ensisijaisesti Suomen festareita, sillä viime kesän Weekend oli niin huikea kokemus!