Tervetuloa tutustumaan Suomen upeaan tapahtumatarjontaan

Suomi on verrattain pieni maa, mutta siitä huolimatta täällä on aivan valtavasti tekemistä ympäri vuoden. Suomessa on paljon perinteitä ja kulttuuria, jotka ovat meille suomalaisille tärkeitä ja joita halutaan juhlia ja kunnioittaa. Lisäksi suomalaiset ovat muutenkin toimeliasta ja aktiivista kansaa, joka saa aikaan halutessaan vaikka mitä. Tämän vuoksi netin tapahtumahakuun tutustuva saattaakin yllättyä – Suomessa järjestetään ympäri vuoden hyvin monenlaista tekemistä ja ohjelmaa, josta jokainen löytää taatusti itselleen mieluista ja mukavaa tekemistä ikään, sukupuoleen ja kiinnostuksenkohteisiin katsomatta.

Tällä sivustolla esitellään erilaisia Suomessa järjestettäviä tapahtumia, joihin tutustumista voi suositella erityisen lämpimästi. Mikäli elokuvat kiinnostavat, ei kannata jättää välistä jo ikoniseksikin muodustuneita Sodankylän elokuvajuhlia. Kesä on muutenkin juhlan aikaa, sillä pitkin kesää eri puolilla maatamme järjestetään erilaisia musiikkitapahtumia rockfestareista hevimetallitapahtumiin, oopperajuhliin ja kamarimusiikkijuhliin. Toki tarjolla on monia muitakin festivaaleja, juhlia ja tapahtumia kuten erilaisia markkinoita, myyjäisiä ja tietyin teemoin varustettuja suurtapahtumia kuten esimerkiksi Helsingissä järjestettävät Maailma kylässä -festivaalit. Helsinki on suurimpien tapahtumien päänäyttämö, mutta moni yllättyy kuullessaan, kuinka paljon myös muualla Suomessa järjestetään erilaisia mielenkiintoisia tapahtumia. Vaikka kesä onkin tapahtumien kulta-aikaa, myös esimerkiksi joulunaika on tulvillaan tekemistä ja nähtävää. Lisäksi vuosi 2017 tulee olemaan aivan erityinen vuosi, sillä Suomen täyttäessä sata vuotta on luvassa monenmoista ohjelmaa maamme merkkipäivän kunniaksi.

Tämän sivuston tavoitteena esitellä muutamia Suomessa järjestettäviä tapahtumia mahdollisimman monipuolisesti ja antaa niistä selkeä yleiskuva. Vaikka moni niistä saattaakin olla jo ennestään tuttu, voi joukossa hyvinkin olla jokin uusikin tuttavuus, josta ei ole aiemmin vielä kuullutkaan. Tämä sivusto on vain pintaraapaisu kaikkeen siihen, mitä maassamme on mahdollista vuoden aikana nähdä ja kokea, mutta toivottavasti nautit lukemastasi!