Maaseudun parhaat festivaalit kesällä 2023

Ruisrock, Provinssi, Ilosaarirock ja lukuisat muut festivaalit ovat toimineet jo sukupolvien ajan monien kesäloman kohokohtana. Suomi on kuitenkin täynnä muitakin erilaisia musiikkifestivaaleja, jotka ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia. On aika tutustua niihin!

Rokki soi Laukaassa 20.–22.7.

Vajaan 20 000 asukkaan kunnassa järjestetään heinäkuussa jälleen John Smith -rockfestivaali. Festivaali on järjestetty aiemmin neljästi. Se on joka kerta osoittautunut suosituksi myös eri äänestysten perusteella. Tämän vuoden artistikattauksessa on mukana liuta kovia artisteja kuten Sonata Arctica, Cradle of Filth sekä Kyyria. Liput ovat jo myynnissä! Tienaa lippurahat festareille kesätöistä tai treidaamalla kryptoja osoitteessa virtuaalivaluutat.net.

Karma Rockilla on pitkät perinteet Harjavallassa

Harjavallassa, Satakunnassa, järjestetään tulevana kesänä peräti 31. Karmarock. Festivaali järjestetään 29. heinäkuuta. Tapahtuma on alun perin Maj Karma -yhtyeen perustama, josta myös nykyinen nimi juontaa juurensa. Yhden päivän mittainen rockfestivaali on kerännyt Kokemäenjoen rantaan vuosittain reilut pari tuhatta kävijää. Karma Rock on tullut tutuksi lähiseudulla lisäksi hyväntekeväisyyskampanjastaan, sillä se on tarjonnut ilmaislippuja vähävaraisille nuorille.

Karjurock viihdyttää mökkikansaa Lokalahdella

Uudenkaupungin Lokalahdella sijaitsee Nopperlan tila, jonka tiluksille rakentuu oikea maalaisfestivaali! Tulevan kesän tapahtuma sijoittuu samaan ajankohtaan kuin John Smith -festivaali. Karjurockissa esiintyy eturivin artisteja aina Juha Tapiosta Portion Boys:iin sekä Klamydiaan. Laaja kattaus siis luvassa! Mikäli omaa mökkiä ei Lokalahden kupeesta vielä löydy, ei hätä ole tämän näköinen, sillä esimerkiksi KarjuCamp mahdollistaa festivaalivieraille mukavat majoittumismahdollisuudet. Leirintäalue on varattu ainoastaan telttaileville ja matkailuvaunuileville kävijöille. Alue on hyvin varusteltu ja sieltä löytyy jopa majoittujien käytössä oleva sauna.

Saaristo Open muuttui Saaristoksi ja on tulevana kesänä isompi kuin koskaan ennen

Kaarinassa, Hovirinnan rannalla juhlitaan kesäkuun alussa Saaristoa. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa sitten sen uudelleen brändäyksen jälkeen. Lisäksi tulevana kesänä on tiedossa ennätysmäärä esiintyjiä, sillä alueelle on tulossa kolme esiintymislavaa. Saaristo on kiinnittänyt jo liudan esiintyjiä ja luvassa on ainakin paikallista musiikkia. Jambo on alkujaan Kaarinan kasvatteja ja Michael Monroe asuu aivan rajanaapurissa Turussa. Tapahtuman ikäraja on K18 ja paikalta löytyy erikseen myös oma VIP-alue. Kuten Karma Rock, myös Saaristo huomioi mukavasti paikkakuntalaisiaan tarjoamalla alennusta pääsylipuista kaarinalaisille yrittäjille.