Lahden Joulukylä

Lahden Joulukylässä on ihana joulutunnelma ja paljon herkullista syötävää. Tarjolla on myös laaja valikoima käsityötuotteita, joten se on täydellinen paikka löytää ainutlaatuisia lahjoja läheisillesi. Olitpa sitten kiinnostunut juhlallisista koristeista tai perinteisestä suomalaisesta ruuasta, Lahden joulukylästä löydät sen!

Joulukylä tuo kaupungin sydämeen valoa ja iloa

Jos et vielä ole päässyt aivan joulutunnelmaan, poikkea Lahdessa! Lahden joulukylä on siihen täydellinen paikka. Sen juhlava tunnelma, ilmassa leijuvat ihanat tuoksut ja ihmisten iloiset hymyt saavat sinut tuntemaan, että olet todella astunut talven ihmemaahan. Joulukylästä löydät uniikkeja lahjoja ja perinteisiä suomalaisia jouluherkkuja kotiin viemisiksi. Ehkä pääset tapaamaan myös joulupukin?

Lahden Joulukylä on hyvin perinteinen tapahtuma, joka vetää paikalle etenkin paikallisia yrityksiä ja kävijöitä. Tänä vuonna myyntikojut ovat todella varattuja ja ihmisiä on varmasti tulossa paikalle paljon. Edellisenä vuonna Joulukylä jouduttiin koronatilanteen vuoksi perumaan, mutta nyt sellaisesta ei pitäisi olla vaaraa. Koronarajoituksia ei tällä hetkellä ole voimassa ja tilanne tuskin suuresti muuttuu. Kylä pystytään rakentamaan Lahden Kauppatorille sen verran väljästi, ettei liiallista ruuhkaa pitäisi syntyä.

Herkkuja ja ihania tuotteita läheltä

Lahden Joulukylä täyttyy jälleen kerran kojuista, joissa myydään mitä erilaisempia tuotteita. Tarjolla on tietenkin niin makeaa kuin suolaistakin herkkua sekä juotavaa – paikan päällä nautittavaksi tai kotiin vietäväksi. Maistuisiko nokipannukahvi ja kalakukko? Tai mausteinen glögi ja joulupipari? Mukaan voi ostaa myös vaikka kotitekoista sinappia kinkun kanssa nautittavaksi ja herkullisia artesaanisuklaita välipäivien herkkuhetkiin.

Jos joululahjat on vielä ostamatta, on Joulukylä hyvä lisätä kalenteriin. Paikalla on monia paikallisia yrityksiä, jotka myyvät ihania suomalaisia käsitöitä: sisustustuotteita, joulukoristeita, vaatteita, koruja, kynttilöitä… Kojujen lisäksi myös torin ympärillä olevat liikkeet kannattaa tarkistaa; R-kioskilla on helppo käydä vaikka tarkistamassa viking lotto tulokset muun shoppailun välissä ja perinteikkäässä Kauppahallissa voi tehdä ostoksia joulunajan ruokapöytään. Pienen matkan päässä on myös vierailemisen arvoisia kauppakeskuksia, kuten Trio ja Sokos.

Tänä vuonna menossa ovat mukana muun muassa Viikinkiravintola Harald, Studio Ragna, Kutovat Leidit, Kimin Pieni Butiikki, ArtisanDuo, Lahden Lukio Gaudia ja monet muut.

Nähdäänkö Lahdessa?

Lahden Joulukylä järjestetään tänä vuonna 10.-18.12.2022. Joulutunnelmasta pääsee nauttimaan näinä päivinä klo 10-19. Poikkeuksena on viimeinen päivä 18.12, jolloin kylä suljetaan klo 18. Tiedossa on ostoskojujen lisäksi myös muuta ohjelmaa, jonka sisältö tarkentuu pian.

Lahteen on helppo saapua. Omalla autolla tulevan kannattaa hyödyntää Kauppatorin alla sijaitsevaa kaksikerroksista toriparkkia, josta onkin lyhyt matka itse tapahtumaan. Julkisilla kauempaa tulevat pääsevät joko junalla tai linja-autolla Matkakeskukseen, josta ei ole pitkä matka torille kävellenkään. Tarvittaessa Matkakeskuksesta ja tietysti myös muualta Lahdesta pääsee torille bussin kyydissä, sillä kaikki Lahden paikallisliikenteen autot ajavat torin kautta.

Lahden Joulukylän järjestävät yhteistyössä Lahden Kaupunki ja Lahden Seurakunnat. Tervetuloa mukaan tänäkin vuonna!