Kesäfestarit 2017 osa 2

festarit

Aikaisemmassa postauksessa kerroin pikkuisen Kalajoen juhannus festivaaleista, Himos festivaaleista, Provinssirockista sekä Ruisrockista. Tässä postauksessa aion kertoa lisää muista kesällä 2017 järjestettävistä festivaaleista. Toivon mukaan näiden postauksien avulla jokainen voi löytää etsimänsä ja päästä juhlistamaan kesää ja parhaassa tapauksessa kesälomaa näihin kesän pieniin iloisiin viikonloppuihin.

Himoksella järjestetään juhannus festivaalin lisäksi myös Iskelmäfestivaalit. Kyseiset festarit järjestetään 29. kesäkuuta  ja 1. heinäkuuta välisenä aikana. Varmasti monenkin kesäloma alkaa juuri heinäkuussa, joten tässä on täydellinen tapa juhlistaa kesäloman alkua. Iskelmä festivaaleilla esiintyy tänä vuonna Apulanta, Antti Tuisku, Popeda, Haloo Helsinki ja paljon muita. Näiltä festivaaleilta ei takuulla puutu iloa ja hyvää fiilistä.

Raskaamman musiikin faneille on myös tarjolla Tuska festivaalit. Kyseinen festivaali järjestetään 30. kesäkuuta ja 2. heinäkuuta välisenä aikana Helsingin Suvilahdessa. Jos musiikkimakusi taipuu edes hieman raskaamman puolelle tässä on sellainen festivaali, joka on takuulla mieleesi. Tuskan tämän vuoden kattaukseen mahtuu aivan mahtavia nimiä. Tuskassa esiintyy muun muassa: Him, Apocalyptica, Sonata Arctica sekä paljon muita mielenkiintoisia esiintyjiä.

Oulun oma Qustock tulee myös tänä vuonna. Kyseinen festivaali järjestetään heinäkuun viimeisenä viikonloppuna eli vuonna 2017 päiviksi on valikoitunut 28. heinäkuuta – 29. heinäkuuta. Tämä tapahtuma on yksi Pohjoissuomen kovimmista. Qstockista löydät aivan mahtavat 6 lavaa ja huikeat 60 esiintyjää. Esiintyjä katraaseen kuuluu muun muassa Jenni Vartiainen, Ellinoora, Pete Parkkonen ja Sanni.

Joensuussa järjestettävä kolme päivää kestävä Ilosaarirock kerää varmasti paljon katsojia itäsuomen alueelta. Kyseiset festarit järjestetään tänä vuonna 14. heinäkuuta ja 16. heinäkuuta välisenä aikana. Tänä vuonna Ilosaarirock on panostanut etenkin ulkomaalaisiin esiintyjiin. Festivaaleilla esiintyjinä nähdään muun muassa Royal Blood, Happoradio, JVG sekä monia muita. Näitä festareita kannattaa ehdottomasti jokaisen kokeilla.

Nyt kannattaa kaikkien Aamulypsy fanien olla kuulolla, koska mitä kesä olisi ilman SuomiPop festivaaleja ja tietoni mukaan myös Jaajo, Perälä ja Anni ovat kyseisiä festivaaleja olleet juontamassa. Tämä on kyllä yksi kesän isoimmista ”must” tapahtumista. Kyseiset festivaalit järjestetään Jyväskylässä. Leiriytymispaikkaa sinne ei ole järjestetty ja alueella telttailu onkin kielletty. Kyseisellä festivaalilla, voit pysähtyä nauttimaan Suvi Teräsniskan kauniista musiikista tai vaikka Juha Tapion huikeasta meiningistä.