Festarikesä Kouvolassa

kampusg

Tulee varmaan melkoisena yllätyksenä, että Kouvola, tuo Suomen Tsernobyliksi ja p*rseenreiäksi nimetty kaupunki on kesäisin tulvillaan erilaisia festareita ja kaupunkitapahtumia. Tietenkään nämä tapahtumat eivät koonsa puolesta vedä vertoja suuremmille ja kuuluisammille tapahtumille, mutta useissa tapahtumissa joka tapauksessa esiintyjät ovat kovan luokan nimiä.

Tänä kesänä Kouvolassa onkin todella panostettu esiintyjiin. Kesän festarikauden alueella aloittaa Purpflash Beachfest, joka järjestetään 9.6-10.6.2017. Tapahtuman paikka on Kouvolan Käyrälampi, jonka yhteydessä on esimerkiksi vesipuisto, minne on luonnollisesti erillinen pääsymaksu. Vesipuistoa ei mainittu tässä, jotta örveltävä festarikansa kansoittaa sen, mutta jos esimerkiksi haluaa aloittaa kesäisen lauantain ensin vesipuistossa ja suunnata siitä festareille, kombo on lähestulkoon täydellinen. Esiintyjistä Purpflashissa mainittakoon erityisesti pääesiintyjät: perjantaina lavalle saapuu 50 Centin G-Unit -ryhmän Lloyd Banks ja lauantain päätähti on Mikael Gabriel. Esiintyjälista on kokonaisuudessaan pitkä, mutta vielä muutamia esiin nostaaksemme mainitsemme Uniikin, Nelli Matulan, Junon ja Reino Nordinin. Festareille ei ole ikärajaa, mutta alueelta löytyy täysi-ikäisille tarkoitettu anniskelualue.

KooKoo Piknik on tiedossa suurimmista tapahtumista seuraavana. Se on kaupunkifestari, joka tunnettiin aikaisempina vuosina nimellä Vaakuna Piknik. Tuolloin se järjestettiin ulkona, mutta useampana vuotena ilmat ovat olleet niin luokattoman huonot, että ulkotapahtumasta luovuttiin ja homma vaihdettiin sisätiloihin. Uusi tapahtumapaikka onkin Lumon Areena, eli Kouvolan jäähalli. Kaiken kaikkiaan festari kestää kolme päivää. Esiintyjiä ovat esimerkiksi Michael Monroe ja Antti Tuisku, sekä pitkän linjan manserokkijumala Popeda.

14. heinäkuuta vuorossa on Pioneerifestivaali, joka on jo perinteeksi muodostunut tapahtuma Kouvolan välittömässä läheisyydessä, Korialla. Tänä vuonna tämä paikallisten suuressa suosiossa oleva festari kiidättää alueelle monia todella kovia artisteja. Festari kestää kaksi päivää, ja esiintyjinä nähdään muun muassa Klamydia, Mokoma, Anal Thunder, Sonata Arctica, Yö, Stam1na ja Apulanta.

Tässä on siis mainittu kolme suurinta alueen tapahtumaa, mutta sopii muistaa, että Kouvolassa järjestetään pienempiä tapahtumia läpi kesän. Tarjontaa on aivan laidasta laitaan, joten on varmaa, että jokainen löytää itselleen sopivia tapahtumia sieltä. Lisäksi tässä vielä mainittakoon, että Kouvola on todella arvostettu rock-musiikkipiireissä ja monet suuret nimet keikkailevat alueen ravintoloissa usein. Lisäksi joka toisella paikallisella on oma bändi, eli elävää musiikkia on tarjolla takuulla aivan joka viikonlopulle. Jos tykkät käydä keikoilla, Kouvola on ehdottomasti kaupunki juuri sinulle!