Erilaisia yöttömän yön juhlia ensi kesälle

Suomi täytti onnistuneesti 100 vuotta ja on aika kääntää katseet tulevan kesä tapahtumiin, joita tuhansien järvien maassa riittää yllin kyllin. Ensimmäiset kesän festarit koittaa jo toukokuussa, kesä- ja heinäkuun ollessa festarien juhla-aikaa. Kelin puolesta parhaimmat festarisäät tuntuvat ajoittuvan heinäkuun parille ensimmäiselle viikolle RuisRockin tienoilla. Keskikesän juhlan kunniaksi järjestetään vuosittain aina useammat musiikkifestarit vaikka keli nyt voi olla mitä hyvänsä kesäkuun puoli välinkin jälkeen vielä. Joku vuosi sitten juhannuksena oli kylmempää kuin jouluaattona, joten juhannusfestareille lähtijä saa todella elämyksiä kerrakseen ja hieman pitää varustautumista miettiä, jos vaikka sattuu juhannuspäivänä herämään valkeaan maahan.

Toiset suosivat rauhallista mökkijuhannusta saunoen, grillaten ja uiden, kun toiset ovat sitä mieltä, että juhannusfestarit kuuluvat ehdottomasti keskikesän juhlintaan. Näkemyseroista emme nyt välitä vaan olemme listanneet muutamat festarit, jotka on vuonna 2018 kesällä tarjolla mittumaarin juhlijoille, mikäli mieli festareille tekee.

Kauhajoen Nummirock

Nummirock alkaa jo juhannusviikon keskiviikkona, ja kestää aina lauantaihin saakka. Tästä huolimatta leirintäalueella on ensimmäiset vieraat jo hyvässä lykyssä kuukautta aikaisemmin. Nummirock ei todellakaan ole vain juhannusfestari, vaan elämäntapa ja monien vuosien perinne, joka toteutetaan jokaisena juhannuksena. Järjestyksessään Nummirock järjestetään tulevana kesänä 32. kerran Kauhajoella kauniissa Nummijärven maastossa. Nummirock henkeen kuuluu ehdottomasti leirintäalueella oman leirin rakentaminen kaveriporukalla, joten ajoissa kannattaa olla liikkeellä että saa parhaimmat paikat. Nummirockin yksi kenties odotetuimmista artisikiinnityksistä tällä hetkellä on koko perheen suosikki Hevisaurus.

Tahkon Juhannus

Ensimmäistä kertaa kolmepäiväiset festarit ovat Savon suurimmat juhannusjuhlat. Tahkolla juhannuksen juhlinta alkaa siis torstaina ja luvassa on erittäin kova artisti kauttaus. Tällä hetkellä julkistettuja artisteja on muun muassa Kaija Koo, Popeda, Roope Salminen ja koirat sekä saksalainen Scooter. Myös Suomen suosituin räppäri eli kuka muu muka kuin Cheek täydentää Tahko Juhannuksen ohjelmistoa tulevana kesänä. Tahkolle kannattaa siis suunnata kesäkuussa mikäli mielii osaksi Suomen yhden menestyneimmän artistin jäähyväiskiertuetta.

Juhannus Himoksella

Himos Juhannus juhlii tänä vuonna 20-vuotis synttäreitä, joten tiedossa on erikoisen hyvät kemut. Himos Juhannus on The Juhannus ja artisteja tulee olemaan mieletön kattaus kuumimpia tähtiä. Ensimmäinen artistijulkaisu Himos Juhannus festareille on legendaarinen TikTak, joka tekee paluun festarilavoille kymmenen vuoden tauon jälkeen! Mikäli tekee siis mieli heilua taas, niin suunnaksi ehdottomasti pyöreitä täyttävä Himos ja sen Suomen kovimmat juhannusbileet.

 Kalajoen juhannus

Kalajoen juhannusta vietetään 21. – 23.6.2018 ja vielä ei paljon ole kerrottavaa tästä tulevan kesän festaritapahtumasta. Perinteikkäät juhannusfestarit ovat upeissa merenrantamaisemissa Kalajoen legendaarisilla hiekkasärkillä Pohjanmaalla. Kalajoen juhannus järjestetään Suomen suurimman leirintäalueen vieressä ja siellä on totuttu näkemään sekä ulkomaalaisia että kotimaisia artisteja. Mielenkiinnolla odotamme tämän vuoden kattausta.

Raumal Raumamere juhannus

Yksi legendaarisimmista juhannus festareista on Otalahden rannalla Raumalla sijaitseva Raumanmeren juhannus. Vuonna 2016 RMJ järjestettiin taas vuosien tauon jälkeen ja Pori-hairahduksen jälkeen isosti Otanlahdella. Nykyään lähinnä EDM musiikkiin keskittyvillä festareilla nähdään maailmanluokan tähtiä. Ensi kesälle on kiinnitetty tällä hetkellä lähinnä kotimaisia huippunimiä kuten Haloo Helsinki, Cheek, Apulanta, Pikku G sekä monia muita, mutta lisää julkistuksia on todellakin tiedossa. Tällä hetkellä RMJ 2018 tapahtumassa on menossa äänestys esiintymislavojen nimistä ja samalla voi voittaa liput itselleen yhdelle ensi kesän parhammista juhannus kemuista.

Valitse tapasi ruokkia hyttysiä

Pelkästään juhannusfestareiden osalta valinnan varaa siis riittää, riippuen missä päin Suomea haluaa juhannuksen viettää tai minkätyylisestä musiikista pitää. Se on siis ainakin varma, että tekemisen puutetta ei ole mikäli haluaa juhannuksen viettää muualla kuin kaupungissa tai mökillä hyttysten syötävä. Mukavampi olla hyttysten syötävä lempibändiään kuunnellen lajitoveriensa kanssa pitäen samalla hauskaa pitkälle valoisaan yöhön.