Mikkeliläisiä hurmannut Kampusfestari

southsavoexcursion2Kampusfestari ei varmaankaan sano mitään suurimmalle osalle suomalaisista. Jos kotipaikka sattuu kuitenkin olemaan Etelä-Savon tienoilla tai sinne päin on muita yhteyksiä, voi asian laita olla aivan toisenlainen. Monessa suomalaisessa kaupungissa järjestetään perinteisesti jokin tapahtuma tiettynä vuodenaikana, jolloin muuten uneliaaltakin tuntuvat kaupungit tuntuvat heräävän eloon. Mikkeli on kaupunki, jossa järjestetään jos jonkinmoisia tapahtumia ja sitä voidaankin luonnehtia varsin aktiiviseksi ja tapahtumarikkaaksi paikaksi väkilukuunsa suhteutettuna. Mikkelin torilla järjestetään joka kuukausi suuret markkinat ja kesäisin satamassakin piisaa toimintaa ja tekemistä aivan kaikille vauvasta vaariin. Lisäksi kaupungissa järjestetään paljon pienempiä festivaaleja, messuja ja etenkin opiskelijoiden keskuudessa juhlia se harva päivä.

Eräs yli kymmenen vuoden ajan Mikkelissä järjestetty tapahtuma, jota tosin ei valitettavasti enää ole järjestetty sitten vuoden 2013, oli kaupunkitapahtuma nimeltään Mikkelin Kampusfestari, joka toi kaupunkiin vilskettä aina keskellä kauneinta kevättä. Nimi Kampusfestari saattaa herättää kysymyksiä, mutta sen selittää Mikkelin maine merkittävänä opiskelijakaupunkina. Kampusfestareiden järjestämisestä olivat pääasiallisesti vastuussa Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut, kaupungin Tuomiokirkkoseurakunta ja ennen kaikkea innokkaat ja idearikkaat opiskelijat useasta kaupungissa sijaitsevasta eri opinahjosta, joihin lukeutuvat Mikkelin AMK, Etelä-Savon ammattiopisto sekä Suomen Nuoriso-opisto. Kampusfestarin tapahtumapaikkana oli koko kaupungin kampus ja osittain sen ulkopuolisetkin alueet.

Kampusfestareilla oli jotakn tarjottavaa kaikenikäisille mikkeliläisille ja miksei myös muualta tuleville. Tapahtuma ei rajoittunut pelkästään Mikkelin toriin tai satamaan, vaan pieniä tapahtumia järjestettiin eri puolilla kaupunkia, joten voidaankin sanoa, että Kampusfestari otti koko kaupungin haltuunsa. Monelle mikkeliläiselle onkin jäänyt Kampusfestarista lämpimiä muistoja ja monelle se tarjosi myös ainutlaatuisia elämyksiä aina pöytälätkäturnauksista paljussa istumiseen, keilailua, konsertteja, koko kansan kirkkopäivä ja hyvin muita viihdyttäviä esityksiä niin sisä- kuin ulkotiloissakin.

Kampusfestarin järjestäminen loppui muutama vuosi sitten hyvästä vastaanotostaan huolimatta johtuen siitä, että ensisijaisesti tapahtumaa luotsanneita kulttuurituotannon opiskelijoita ei yksinkertaisesti enää löydy johtuen siitä, että kyseinen koulutusohjelma on lakkautettu. Kaupungissa kuitenkin riittää kiinnostusta ja kysyntää vastaavanlaiselle koko kaupunkia yhdistävälle tapahtumalle, joten tulevaisuus tuonee tullessaan uusia ja vähintään yhtä riemukkaita tapahtumia kaupungin väestölle nautittavaksi.